Is je bouwbedrijf klaar voor een update?

De bouwsector digitaliseert razendsnel. De Covid-pandemie versnelde dit des te meer. Ondertussen verloopt in je privéleven alles al digitaal. Maar wat als je op je kantoor of je werf komt?

Je klantencontacten verlopen via digitale meetings, je personeel stuur je digitaal aan. Vanop je tablet beheer je al je werven met handige apps. Werven meet je op met scanners en drones. Bouwplannen bestudeer je in 3D en BIM. En je facturen gaan automatisch de deur uit.

Werk je nu al digitaal of wil je je eerste stappen zetten? Tijdens deze webinars zetten Bouwunie, WTCB en haar partners je graag op pad. Zodat jij de juiste keuzes maakt voor jouw bouwbedrijf.

Beleef tijdens deze roadshow hoe je als ondernemer digitaal aan de slag kan. Dit tijdens verschillende boeiende webinars gericht op jouw sector. En ontdek er heel wat praktische tips, en zoveel meer. Alles gratis voor jou als bouwprofessional.

Inspirerende

[WEBINARS]

[PROGRAMMA]

Alle webinars starten telkens om 12u.

di 4/10

Prijsoffertes een blok aan het been? Maak er een troef van!

(Algemene aannemers + dakwerkers)
Prijsoffertes opmaken hoort erbij voor elke aannemer! Niet altijd aangenaam, niet altijd eenvoudig en zeker niet altijd vergoed.
Betaalbare digitale tools kunnen dit proces efficiënter en gemakkelijker maken.
Met een drone, 360°-camera en rekentools kan elke aannemer snel een goed doordachte offerte uitwerken!

Dirk Smeets en Charlotte Euben (WTCB)

bekijken

wo 5/10

Ontdek de voordelen van digitaal meten!

(Afwerking)
Meten is weten – cruciaal voor elke aannemer! Tijdens deze workshop leert u hoe ‘digitaal meten’ elk stadium van het bouwproces kan
vergemakkelijken. Bovendien verkleint het aanzienlijk de foutenmarge en leidt het ook tot meer efficiëntie.
Maak kennis met de 360°-camera, LIDAR-technologie, laserscanning, fotogrammetrie en andere tools om tijdens het meten meteen tot een digitaal plan te komen, en leer meer over de voordelen!

Louis Casteleyn (WTCB)

bekijken

do 6/10

Installateur? Eén been op de werf en één been in the cloud.

In de installatiesector moet je enorm veel rekenen. WTCB stelt twee nuttige rekentools voor: Optivent helpt je bij het ontwerp, de dimensionering en de indienststelling van een ventilatiesysteem. En er is de nieuwe rekentool voor de warmtebelasting, radiatoren en vloerverwarming. De 30 veelvoorkomende rekenvragen staan in hun E-book. U ontdekt er ook de vele mogelijkheden van een 360° camera.
Open binnenkort online een gasteller bij ELgacert, het digitaal platform waarmee alle installatiebedrijven, doe-het-zelvers en controleorganismen digitale documenten voor de opening van de aardgasmeter kunnen aanmaken, archiveren en automatisch doorsturen naar eindklanten.
Vroeg of laat dienen keuringsattesten en attesten voor onderhoud stooktoestellen digitaal ter beschikking gesteld worden, dit kan via de databank attesten.

WTCB en adviseur Bouwunie

bekijken

[PRAKTISCHE INFO]

[ Wat? ]

Online roadshow digitale aannemer met verschillende boeiende webinars gericht op uw sector

[ Waar & wanneer? ]

  • Dinsdag 4 oktober
  • Woensdag 5 oktober
  • Donderdag 6 oktober
(Telkens online vanaf 12u. - je krijgt ook een link om uitgesteld te kijken)

[ Deelnameprijs ]

Helemaal GRATIS voor je als bouwondernemer